2015

Ons eerste concert in het nieuwe jaar was op 23 januari in de Sterrenlanden in Dordrecht. Een bomvolle zaal en een leuk enthousiast publiek dat uit volle borst meezong.Een voorbode van een goed jaar.We hadden deze keer ook een eerste optreden van onze gastdrummer Jan Schaap. Op 30 januari traden we op in het F.D.Rooseveldhuis in Doorn , een vakantiehuis voor groepen. Al na 15 minuten stond de zaal op zijn kop. Er werd gezongen gedanst en gehost een echte vakantiesfeer voor de gasten. Ons gebruikelijke jaarlijkse optreden in De Lindonk in Zwijndrecht op 6 feb.was met vele vaste gasten een Groots gebeuren. Op 15 feb. waren voor de eerste maal te gast in het Multatulihuis in Spijkenisse .Het werd een heel gezellig gebeuren met fijne gasten. 25 feb. gaven we een concert voor leden van de ANBO in de Gravenhorst in Dordrecht. Heel druk en een geweldig publiek. Bij een privefeest in de Keizershof in Rotterdam waren we op 14 maart een onderdeel van het feest. Voor ruim 300 gasten traden we op 29 maart in Vlissingen op in Ter Reede. Een geweldige middag. 

Woensdag 15 april bereikte ons het droeve bericht dat onze oprichter,voormalig dirigent en erelid Tom Mientjes was overleden. Het voor die dag geplande optreden in de Societeit Swinhove werd daarbij afgelast.Bij de uitvaartplechtigheid hebben we 2 van zijn lievelingliederen gezongen. 19 april traden we op het Stadswiel in Dordrecht tijdens een braderie op het plein. Een bijzonder leuk evenement.

6 mei zongen we in de Lichtkring in Zwijndrecht. Een volle zaal waar werd gedanst en polonaise gelopen. Een absoluut hoogtepunt was weer ons optreden op de Hemelvaartdag in de Keukenhof. Met prachtig lenteweer en een topdrukte in het park werd gezongen voor een zeer groot internationaal publiek. Niet alleen tijdens het optreden ,maar ook buiten het optreden werden zeer vele foto's van de koorleden gemaakt. Vaak samen met de bezoekers zelf. Op 22 mei  hadden we ons jaarlijks optreden voor de bewoners van zorgcentrum Swinhove in Zwijndrecht. Een gezellige middg werd het.

In Ridderkerk traden we op 20 juni op tijdens een benefitconcert voor de kledingbank. We waren in goed gezelschap want voor ons was het optreden van Lee Towers. 26 juni was er een haringparty in de Klepperwei in Rhoon. Met bijpassende liedjes lieten we de haring nog beter smaken. Het klapstuk van de maand was weer het Scholtenhagenfestival in Haaksbergen op 28 juni. In de schitterende entourage van het Scholtenhagenpark had de Lionsclub weer een groots evenement opgezet.Met 3 optredens voor ons was het een drukke en inspannende dag. Maar de lange reis ten volle waard.  

2 juli haden we een optreden in Congrescentrum De Werelt in Lunteren voor "Het Vakantiebureau" , een organisatie die vakanties verzogd voor senioren en gehandicapten. Een warm en uitbundige zaal. 8juli gingen we naar Poortugaal waar in de Hooge Werf een haringparty was georganiseerd.Zowel de haring als onze liedjes gingen er goed in. De Summersale in RCN Toppershoedje in Ouddorp op 28 juli werd voor ons koor een groot succes. In uitbundige vakantiestemming zongen de gasten heerlijk mee.  

Maandag 4 augustus waren we aanwezig op het cruiseschip Prins Willem Alexander dat afgemeerd lag aan de Buiten Walevest in Dordrecht. Een lounge vol vakantie vierende gasten zong en klapten mee. Met een polonaise als afsluiting. Ons 2e bezoek aan Congrescentrum De Werelt dit jaar op 17 augustus was wederom een groot feest voor het publiek (vakantiegangers ) zowel als voor ons. 

De festivalperiode september openden wij bij het Dronter Suyderseefestival .Onder stralende weersomstandigheden ,een grandioos en gezellig festival. Daarna volgde het Shantyfestival Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen. Ondanks dat het weer niet meewerkte werd het een mooie en vermoeiende dag. Het daarop volgende Shanty &Seasongfestival in Willemstad was weer zoals voorgaande jaren een druk bezocht gebeuren met een enthousiast publiek. Tot slot waren we op het Groot Dordrechts Korenfestival op. 19 sept.Een stralende dag met heel veel drukte in de stad.Het laatste optreden in september was voor de ANBO in de Gravenhorst in Dubbeldam.Zoals eerder dit jaar weer een grote volle zaal met publiek dat vrolijk meezong.

15 october waren we te gast bij de ANBO in de Sterrenlanden. Een volle zaal en een geweldige meezingavond. 22october en 29 october waren voor ons 2 nieuwe locaties resp. De Linde en Zorgcentrum Crabbehof. DE bewoners van deze locaties genoten met volle teugen en we komen er zeker terug.

Zondag 22 november was er een grote meezingmiddag in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Naast ons koor traden er nog 3 gerenomeerde koren op. Shantykoor Vlaardingen , Schipperskoor De Pontonniers en Havenkoor Fortitudo. Het was, in een uitverkocht huis, een geweldige happening. Op 25 november hadden we een van onze jaarlijkse optredens in De Lindonk in Zwijndrecht. Dit is altijd een feestje.   

Woensdag 2 december traden we op in het F.D.Roosevelthuis in Doorn voor Het Vakantiebureau. Wijzelf en de vakantiegangers en begeleiders genoten die avond van dit feest.           Ons laatste optreden voor 2015 was een Kerstconcert ook in het F.D.Roosevelthuis op 22 december. Met een combinatie van Kerst en Zeemansliedjes was het een mooi afscheid van 2015.

Wij hopen dat 2016 een even succesvol jaar zal worden