2016

We zijn 2016 begonnen met een optreden op 7 februari in Ter Reede in Vlissingen. Een zeer groot Atrium met enkele honderden toeschouwers. Een fantastisch feest. Een week later traden we op in het Multatulihuis in Spijkenisse. Zoals vorig jaar een geweldig publiek dat uit volle borst meezong. 

16 maart traden we op in de soos van Swinhove tijdens een meezingmiddag samen met 2 andere koren. Een volle zaal met een enthousiast meezingend publiek. Drie dagen later waren we te gast in het Waterwiel in Dordrecht. Een echt shantypubliek, dus werd van ons een uiterste inzet vereist, wat op zich best leuk is.   

Op 13 april waren we te gast in de Merwelanden in Dordrecht,Ons eerste optreden daar in de grote zaal met veel publiek was een groot succes.16 april was het Shantykorenfestival Zuid Holland in het Planetarium Boskoop. Met 14 koren een groots evenement, We vielen met ons puntentotaal net buiten de eerste drie prijzen maar wel een mooi juryrapport..Een topper werd onze eigen Korenavond/meezingavond in ons eigen honk Kubiek.Samen met het meidenkoor Gedeelde Smart en het Brandweerkoor ZHZ werd in een bomvolle zaal meegezongen door een fantastisch publiek. 26 april waren we op uitnodinging van de Oranjevereniging Oud Beijerland in Almerius De Open Waard. Voor de bewoners daar was het een mooie Koningsdagviering. 

Mei was een zeer drukke maand. 11 mei bezochten we tradioneelgetrouw De Lindonk in Zwijndrecht. In een afgeladen zaal zat de sfeer er goed in. 14 mei traden we op tijdens de Pinkstermarkt in Ridderkerk. Veel publiek en een geweldige sfeer. Een dag later stonden we weer in de Keukenhof. Met veel zon en een internationaal publiek een ware happening.Foto's en video's zullen over de gehele wereld van ons te zien zijn. Altijd een van de  hoogtepunten van het jaar.zaterdag 21 mei was een zeer drukke dag. s'Middags zongen we op de kade van de Cruise-terminal in Rotterdam bij het vertrek van het m.s. Rotterdam bij haar vertrek naar de Noordkaap en s'avonds traden we op in Ouddorp bij RCN Toppershoedje tijdens een grandioos feest. 

Op 4 juni zongen we met 3 andere koren aan de oevers van de Rotte in Zevenhuizen. Een prachtige omgeving, Maar wel een zeer warme dag, waardoor de publieke belangstelling wat tegenviel. Een week later traden we op op het shantyfestival op het Admiraalsplein in Dordrecht. Het begon regenachtig ,maar met de dag vorderde werd het steeds zonniger en de sfeer tijdens het festival was uitstekend.Een mooi gebeuren. 17 juni was ons jaarlijks optreden in de Lichtkring in Zwijndrecht. Als vanouds een mooi feestje. Zondag 27 juni traden we alweer voor de 3e keer op in het Atrium van Ter Reede in Vlissingen . Met daverend succes voor 300 bezoekers was het weer een van toppers.

2 juli namen we deel aan het Shantyfestival in het centrum van Leidschendam. Op 1 bui na een zeer zonnige middag met een leuke sfeer in de stad. 

Op 1 augustus waren we zoals elk jaar te gast op het riviercruiseschip Prins Willem Alexander. Het was als vanouds weer een dolle boel met veel dans en polonaise.Een topper dit jaar was het Shantyfestival in Nunspeet. Met 12 koren streden we om de eerste 3 plaatsen. Na geweldige optredens in een vol dorp met uitgelezen weer werd ons na afloop door de burgemeester de 1e prijs en de wisselbeker overhandigd. Een beloning voor koor en dirigent voor de grote inzet.

September begon met het Vliegende Hollander festival in Terneuzen. Een prachtige nazomerse dag met optredens op leuke locaties in dit mooi Zeeuws Vlaamse stadje.Daarna stond op 15 september de Twee Bruggen in Rotterdam op onze agenda. Met zeer warm weer werd het in de tuin toch een mooi middag. Zondag 25 september waren we te gast bij een verjaardagsparty in Heejansdam.Samen met de feestgangers maakten we er een zeer geslaagd feestje van. Op 28 sept waren we weer voor een optreden bij de ANBO in Dubbeldam en een dag later bij een mosselparty in Rotterdam, Beide dagen waren reuze gezellig.

Op 13 october waren we weer te gast bij de ANBO in Dubbeldam. Zoals vanouds een gezellig publiek en veel sfeer. 28 october bezochten we restarant de Heerlijkheid waar we optreden voor de bewoners van Swinhove.Een mooi middag.

2 november was een speciale avond . Een gast van de Stichting Vergeten Geluk uit Dordrecht had ons uitgekozen om haar en de hele buurt een onvergetelijke avond te bezorgen in de Prinsemarij. Samen met de hele zaal lukte dat zeker. Een thuiswedstrijd was het 2x per jaar terugkerende optreden in de Lindonk in Zwijndrecht. Het ons vertrouwdw publiek deed weer gezellig mee .Voor het eerst dit jaar traden we ook op in H.I.Ambacht en wel in het onmoetingscentrum Wielstaete. Dit was zo.n succes dat we daar volgend jaar weer heen gaan.

De laatste 2 optredens dit jaren waren op 17 december in WI QUI in Zwijndrecht bij een verjaardagsparty. Een heel gezellige avond en als sluitstuk ons Kerstconcert in het Multatulihuis in Spijkenisse. Een waardige afsluiting van het mooie jaar 2016.

Hopelijk wordt 2017 een zelfde succesjaar.